Volg ons op sociale media
Nederlands
English
English
|
© 2023 Cruiseschepen in Antwerpen All rights reserved -
Cruises 2023
Statistieken 2023
Aanlopen:
23*
Ligdagen:
32*
Passagiers:
/
Maiden Calls:
7*
Gem. lengte:
/m
Verschll. schepen:
17*
Home Terug
*onder voorbehoud van wijziging
Free counters!
Volg ons op sociale media
Spirit of Adventure
Saga Cruises
Bekijk de fotogallerij van dit schip
MS Spirit of Adventure opende dit jaar het cruiseseizoen. Het was ook de ‘maiden call’ van het schip, waarvoor er aan boord de gebruikelijke plaquette ceremonie plaats vond tussen de kapitein en de Stad Antwerpen. Het 236 meter lange schip werd in 2020 opgeleverd door de Duitse scheepswerf Meyer Werft. Qua indeling is ze zo goed als identiek aan haar zusterschip MS Spirit of Discovery. Wat wel sterk varieert is de stijl van het interieur. Dit schip lag in Antwerpen op 10 en 11 februari 2023.
Spirit of Adventure in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
Ocean Nova
Noble Caledonia
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Het expeditiecruiseschip Ocean Nova kwam in 2023 voor de eerste keer naar Antwerpen. Met een lengte van 73 meter is het het tweede kleinste cruiseschip dat Antwerpen ooit bezocht heeft. Tijdens haar aanloop kwam ook het zeilschip Dar Młodzieży terug aan in Antwerpen na haar zeestage met studenten van de Antwerp Maritime Academy. Dit schip lag in Antwerpen op 21 april 2023.
Spirit of Adventure in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters ©Sebastiaan Peeters
Clio
Grand Circle Cruise Line
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Het expeditiecruiseschip Clio kwam dit jaar voor de eerste keer naar Antwerpen. Het was de bedoeling dat het schip maar één dag ging blijven, maar door technische problemen moest het schip twee dagen langer blijven liggen in Antwerpen. MS Clio heeft plaats voor 89 passagiers en heeft 60 bemanningsleden aan boord. Dit schip lag in Antwerpen van 7 tot en met 9 mei 2023.
Clio in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
Bolette
Fred. Olsen Cruise Lines
Bekijk de fotogallerij van dit schip
MS Bolette van Fred. Olsen Cruise Lines lag in mei opnieuw in Antwerpen. Het schip werd in 2000 gebouwd als MS Amsterdam voor Holland America Line. In 2020 werd het schip, samen met haar zusterschip MS Rotterdam, gekocht door Fred. Olsen Cruise Lines. MS Bolette heeft plaats voor 1380 passagiers en 647 bemanningsleden. Dit schip lag in Antwerpen op 1 mei 2023.
Bolette in Antwerpen - ©Marc Peeters
Le Boréal
Ponant
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Het luxeyacht van de Franse rederij Ponant lag in 2023 opnieuw in Antwerpen. Het schip is één van vier bijna identieke schepen. In 2014 lag haar zusterschip, L’Austral, ook al in Antwerpen aangemeerd. Le Boréal heeft een lengte van 142 meter en kan 264 passagiers aan boord nemen. Dit schip lag in Antwerpen op 10 mei 2023.
Le Boréal in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
AIDAaura
AIDA Cruises
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Het Duitse cruiseschip AIDAaura kwam dit jaar opnieuw naar Antwerpen. Spijtig genoeg werd het schip begin 2023 verkocht en verlaat het eind september de vloot. Wat er met het schip zal gebeuren is nog onduidelijk. Tijdens haar aanloop in september zal het schip bezig zijn aan haar allerlaatste cruise voor AIDA. AIDAaura heeft plaats voor 1266 passagiers en 389 bemanningsleden. Dit schip lag in Antwerpen op 5 en 6 juni 2023.
AIDAaura in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
National Geographic Explorer
National Geographic / Lindblad Expeditions
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Het Amerikaanse expeditiecruiseschip National Geographic Explorer lag dit jaar opnieuw in Antwerpen. Het schip vaart regelmatig cruises in de arktische wateren waarvoor het een versterkte romp heeft met ijsklasse 1A. De National Geographic Explorer heeft een lengte van 112 meter en kan 148 passagiers vervoeren. Dit schip lag in Antwerpen op 11 juni 2023.
National Geographic Explorer in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
The World
Residensea
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Het private residentiële cruiseschip The World kwam eind juni 2023 opnieuw naar Antwerpen voor enkele dagen. Het was de vierde keer dat het schip te zien was in de Scheldestad. Aan boord bevinden zich 165 residenties waarvan de meeste enkel gekocht kunnen worden. De prijs ervan varieert tussen $600.000 en $13 miljoen voor 27m² tot 301m². Het schip heeft plaats voor 150 tot 200 gasten. Dit schip lag in Antwerpen van 29 juni tot en met 1 juli 2023.
The World in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
Hamburg
Plantours Kreuzfahrten
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Het schip van de Duitse rederij Plantours Kreuzfahrten heeft een lengte van 144 meter en kan 400 passagiers aan boord nemen. In 1997 werd het schip bij de MTW Schiffswerft in het Duitse Wismar gebouwd. Daar kreeg het schip de naam c. Columbus. In 2002 lag het schip ook onder deze naam in Antwerpen. Dit schip lag in Antwerpen op 5 juli 2023.
Hamburg in Antwerpen - ©Marc Peeters
Riviera
Oceania Cruises
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Het luxecruiseschip MS Riviera lag dit jaar voor de eerste keer in Antwerpen. Het 239 meter lange schip is het grootste cruiseschip dat in 2023 naar Antwerpen komt. MS Riviera kwam in 2012 in de vaart en heeft plaats voor 1250 passagiers en 800 bemanningsleden. Dit schip lag in Antwerpen op 10 juli 2023.
Riviera in Antwerpen - ©Thomas Heuser
Seven Seas Navigator
Regent Seven Seas
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Het luxecruiseschip Seven Seas Navigator lag dit jaar opnieuw in Antwerpen. Het schip kwam in 1999 in de vaart. Seven Seas Navigator heeft een lengte van 171 meter en kan 490 passagiers aan boord nemen. Dit schip lag in Antwerpen op 26 juli 2023.
Seven Seas Navigator in Antwerpen - ©Victor Van Dessel
Europa 2
Hapag-Lloyd Cruises
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Dit jaar meerde de Europa 2, het beste cruiseschip ter wereld volgens de Berlitz Cruise Guide, opnieuw aan in Antwerpen. Het schip heeft een lengte van 225 meter en kan 516 passagiers vervoeren. Het schip werd in 2013 gebouwd bij de Franse scheepswerf STX Europe in Saint-Nazaire. Dit schip lag in Antwerpen op 8 & 9 augustus 2023.
Europa 2 in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
Sea Cloud Spirit
Sea Cloud Cruises
Bekijk de fotogallerij van dit schip
De driemaster lag in juni voor de eerste keer in Antwerpen. MS Sea Cloud Spirit is het nieuwste schip van de Duitse rederij Sea Cloud Cruises. De driemaster heeft plaats voor 136 passagiers en 85 bemanningsleden. Op het hoogste punt heeft het schip een hogte van 57,7 meter. Alle zeilen samen hebben een oppervlakte van 4100m². Dit schip lag in Antwerpen op 16 & 17 augustus 2023.
Sea Cloud Spirit in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
World Odyssey
Semester At Sea
Bekijk de fotogallerij van dit schip
De drijvende universiteit kwam naar Antwerpen om rond 800 studenten te laten inschepen voor een bijna 4 maanden durende wereldreis naar Bangkok. Tijdens de zomermaanden neemt ‘Phoenix Reisen’ het schip over en veranderd de naam van het schip terug in MS Deutschland. Het interieur van het schip weerspiegeld een Grand Hotel uit de jaren 20. Het was de eerste keer dat het schip voor Semester At Sea naar Antwerpen kwam. Dit schip lag in Antwerpen op 8 & 9 september 2023.
World Odyssey in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
HANSEATC nature
Hapag-Lloyd Cruises
Bekijk de fotogallerij van dit schip
MS HANSEATIC nature is één van de expeditiecruiseschepen van de Duitse rederij Hapag-Lloyd Cruises en kwam in 2023 voor de eerste keer naar Antwerpen. Het was het laatste van de 3 expeditiezusterschepen dat Antwerpen nog moest bezoeken. De schepen zijn volledig uitgerust om ook in de poolgebieden te varen. Dit schip lag in Antwerpen op 6 oktober 2023.
HANSEATIC Nature in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
Artania
Phoenix Reisen
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Artania van de Duitse rederij Phoenix Reisen lag dit jaar opnieuw aangemeerd in Antwerpen. Het 231 meter lange schip werd gebouwd in 1984 als Royal Princess voor Princess Cruises en lag in 2000 ook onder die naam in Antwerpen. MS Artania kan 1260 passagiers aan boord nemen. Dit schip lag in Antwerpen op 10 oktober 2023.
Artania in Antwerpen - ©Marc Peeters
Ambition
Ambassador Cruise Line
Bekijk de fotogallerij van dit schip
MS Ambition van de Engelse rederij Ambassador Cruise Line kwam in 2023 voor de eerste keer naar Antwerpen. Ambassador Cruise Line is de herrijzenis van Cruise & Maritime Voyage, die failliet gingen door de Corona-crisis. In 2022 werd het schip overgekocht van AIDA Cruises. Tot dan voer het cruises naar Afrika onder de naam AIDAmira. Het schip werd in 1999 gebouwd voor Festival Cruises. Voor die rederij lag het schip eind juni 1999 als MS Mistral in Antwerpen. Het schip werd voorgesteld in de stad. Dit schip lag in Antwerpen op 19 oktober 2023.
Ambition in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters