© 2024 Cruiseschepen in Antwerpen All rights reserved -
Nederlands
English
English
|
Volg ons op sociale media
Aanlegplaats - Scheldekaaien
Buiten zeecruiseschepen is Antwerpen ook zeer populair als aanleghaven voor riviercruises door België, Nederland en Duitsland. De stad ontvangt jaarlijks honderden riviercruiseschepen. Dagen dat er acht of meer riviercruises tegelijk aanmeren in de stad komen regelmatig voor. Omdat de riviercruiseschepen in zulke grote getalen naar Antwerpen komen volstaat het niet om ze allemaal op één enkele plaats te laten aanmeren. Om die reden worden de schepen verdeeld over 3 aanlegplaatsen in de stad: - de Scheldekaaien - het Willemdok - het Kattendijkdok Hieronder kan u informatie vinden over elk van de aanlegplaatsen.
De riviercruiseschepen die aanmeren aan de Scheldekaaien kunnen dat aan Kaai 18 & 19, net achter het Zuiderterras, aan de busparking. Er kunnen tot zes riviercruiseschepen tegelijkertijd aanmeren in twee blokken van drie schepen naast elkaar. Scheldekaai 18 & 19 is centraal gelegen in de stad en van hieruit is de historische binnenstad gemakkelijk te voet bereikbaar. Op enkele minuten tijd staat u aan het middeleeuwse fort ‘Het Steen’ of op de Grote Markt met haar prachtige stadhuis en gildenhuizen. Van daaruit is het dan nog maar enkele stappen tot de ‘Onze- Lieve-Vrouwekathedraal’.
Kaart Aanlegplaats Scheldekaaien
Bereikbaarheid - Scheldekaaien
Metrostation Groenplaats: lijnen 3, 5, 9, 15
Bus Halte Suikerrui / Steenplein: lijn 34
Bussen Sint-Jansvliet: lijnen 34, 291, 295
Aanlegplaats - Kattendijkdok
De plaats waar jaarlijks het grootste aantal riviercruiseschepen aanmeert is het Kattendijkdok in het Noorden van de stad. De schepen leggen zich zowel aan de Westelijke als Oostelijke kant van het dok. Ook hier leggen zich verschillende schepen naast elkaar op de drukke dagen. De ligplaats is vlakbij enkele interessante musea. Zowel het Red Star Line Museum, als het MAS (Museum Aan de Stroom) liggen op slechts 300 meter van de cruisekaai.
Bereikbaarheid - Kattendijkdok
Aanlegplaats - Willemdok
Het Willemdok bevindt zich in het Noorden van Antwerpen, niet ver van het Kattendijkdok. In dit dok is ook de jachthaven van de stad te vinden. De riviercruiseschepen leggen aan aan de Napoleonkaai, de Noordelijke kaai van het dok. Van daaruit is het een wandeling van 500 meter naar het MAS (Museum Aan de Stroom) en 700 meter naar het Red Star Line Museum.
Aanlegplaatsen Riviercruiseschepen
Home Terug
Bereikbaarheid - Kattendijkdok
Informatie Openbaar Vervoer:
Kaart Aanlegplaats Kattendijkdok & Willemdok
©Sebastiaan Peeters
Tramhalte MAS: lijn 7
Bus Halte Rijnkaai: lijn 17
Tijdelijk buiten gebruik
Bus Halte Londenstraat: lijn 1, 13
Tramhalte MAS: lijn 7
Bus Halte Rijnkaai: lijn 17
Tijdelijk buiten gebruik
Bus Halte Londenstraat: lijn 1, 13
De Grote Markt met haar stadhuis De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Het Red Star Line Museum Het middeleeuwse fort 'Het Steen' MAS (Museum Aan de Stroom) DeLijn.be BelgianRail.be Plan Tramnet Antwerpen
Free counters!