© 2018 Cruiseschepen in Antwerpen All rights reserved -                   
Nederlands                
English               
English              
|            
Volg ons op sociale media
Navigeer door de foto’s met behulp van de pijltjestoetsen
IMO: 9817145 - HANSEATIC inspiration
Info
Lengte:
138m
Bemanning
175
Bouwjaar:
2019
Breedte:
22m
Bruttotonnage:
15 650
Passagiers:
230
Home Terug
Volg ons op sociale media
HANSEATIC inspiration in Antwerpen
Doopfeest op 13 oktober 2019
Simulatie HANSEATIC inspiration in Antwerpen - ©Hapag-Lloyd Cruises
De Duitse luxecruiserederij Hapag-Lloyd Cruises maakte op 17 maart  2018 bekend dat ze hun nieuwe expeditiecruiseschip MS HANSEATIC  inspiration op zondag 13 oktober 2019 zullen dopen in Antwerpen.
Hapag-Lloyd Cruises bestelde in augustus 2016 twee nieuwe luxe-  expeditieschepen bij de Noorse scheepswerf Vard. Het eerste schip dat  afgeleverd zal worden is MS HANSEATIC nature in april 2019. Zes maanden  later, in oktober 2019, zal het bijna identieke zusterschip MS HANSEATIC  inspiration in zee steken.   Vorig jaar werd het al duidelijk dat de allereerste reis, of maiden voyage,  van dat schip zou starten in Antwerpen. Hapag-Lloyd Cruises heeft nu ook  officieel bevestigd dat MS HANSEATIC inspiration gedoopt zal worden in de  Scheldestad op zondag 13 oktober 2019. De rederij kwam voor dit nieuws  speciaal met hun grote promotietruck naar het Zaha Hadidplein in  Antwerpen. Het is een grote eer dat Antwerpen gekozen werd om dit  unieke evenement te organiseren. Het zal de eerste keer zijn dat een  zeecruiseschip in Antwerpen gedoopt worden. 
We genieten al jarenlang van een zeer goede samenwerking met al de afgevaardigden van de stad en onze keuze voor de locatie van  de ceremonie onderstreept onze diepe verbondenheid met Antwerpen. De doopceremonie zelf zal in de stijl zijn van het  expeditiecruisen, maar het is nog veel te vroeg voor details”, vertelde Karl J. Pojer, CEO van Hapag-Lloyd Cruises.  
MS HANSEATIC inspiration zal zich toespitsen op een internationaal publiek.  Naast Duits zal er dus aan boord ook Engels gesproken worden. De maiden  voyage voert de passagiers op 16 dagen tijd vanuit Antwerpen naar Frankrijk,  Portugal, Marokko en Madeira om uiteindelijk aan te komen in Santa Cruz op  het eiland Tenerife. Daarna vaart het schip verder richting het Zuiden om  uiteindelijk in december aan te komen in Ushuaia, Argentinië, de meest  Zuidelijke stad ter wereld. Met de stad als uitvalsbasis zal MS HANSEATIC  inspiration een reeks expeditiereizen naar het Antarctische schiereiland varen.  Doordat het schip gebouwd wordt met een versterkte romp (IJsklasse PC6)  kan het ook manoeuvreren tussen het ijs.  
Karl J. Pojer, CEO of Hapag-Lloyd & Koen Kennis, Chairman of Tourism of Antwerp Simulatie HANSEATIC inspiration in Antwerpen - ©Hapag-Lloyd Dekplannen HANSEATIC inspiration - ©Hapag-Lloyd Cruises
Dekplannen HANSEATIC inspiration - ©Hapag-Lloyd Cruises
©Hapag-Lloyd Cruises Simulatie HANSEATIC inspiration in Antwerpen - ©Hapag-Lloyd Cruises Maiden Voyage HANSEATIC inspiration - ©Hapag-Lloyd Cruises
Maiden Voyage HANSEATIC inspiration - ©Hapag-Lloyd Cruises