© 2024 Cruiseschepen in Antwerpen All rights reserved -
Nederlands
English
English
|
Volg ons op sociale media
Hieronder op de pagina vindt u ons emailadres. Wie vragen heeft over de cruiseschepen die naar Antwerpen komen kan ons altijd een email sturen. We helpen u graag verder.
FAQ - Frequently asked questions
Is het mogelijk een cruiseschip te bezoeken als het aangemeerd ligt in Antwerpen? Neen, om praktische en veiligheidsredenen is het niet mogelijk de schepen te bezoeken. Sommige reisagenten bieden van tijd tot tijd wel scheepsbezoeken aan. Mocht er ooit van de stad uit een bezoek georganiseerd worden zal het duidelijk vermeld worden op de website. Hoe weet ik of een cruiseschip gaat draaien tijdens de aankomst of het vertrek? Of een cruiseschip zal draaien, of zwaaien zoals de correcte maritieme term is, tijdens de aankomst of het vertrek hangt af van de getijden. Normaal gezien zal een schip altijd afmeren tegen de stroom in. Dat wil zeggen dat een schip dat aankomt bij opkomende tij zal zwaaien, maar bij afgaand tij zal gewoon aanmeren en pas zwaaien tijdens het vertrek. Natuurlijk kan het altijd zijn dat deze regel door speciale omstandigheden gebroken wordt. Klik hier voor de getijdentabel in Antwerpen. Zijn de afbeeldingen op de website vrij te kopiëren voor eigen gebruik? Neen, op al het beeldmateriaal berust auteursrecht. Daardoor is het gebruiken van logo’s en afbeedlingen zonder toestemming niet toegestaan. Ook afbeeldingen zonder watermerk mogen niet gekopieerd worden. Wie beeldmateriaal wil gebruiken dient  vooraf via email toestemming te vragen.
Contact
Home
Over
Mijn naam is Sebastiaan Peeters en ik ben een Vlaamse maritieme journalist die zich gespecialiseerd heeft in passagiersschepen, en dan nog specifieker in de cruiseschepen die naar Antwerpen komen. Omdat er nergens uitgebreid informatie te vinden was over de cruises in Antwerpen nam ik in 2010 het besluit om deze website op te starten. De website, die op 1 januari 2011 online ging, is nu uitgegroeid tot een archief met alles wat momenteel geweten is over de cruiseschepen die doorheen de jaren naar Antwerpen gekomen zijn. Maar de zoektocht naar oude data en foto’s gaat nog altijd door. Deze website begon als een hobby maar heeft ondertussen toch andere proporties aangenomen. Veel kijkplezier op de website! Mocht u vragen hebben kan u me altijd contacteren op het onderstaande e- mailadres Sebastiaan Peeters
cruiseantwerpen@gmail.com ©Sebastiaan Peeters
Free counters!