Volg ons op sociale media
Nederlands
English
English
|
© 2023 Cruiseschepen in Antwerpen All rights reserved -
Cruises 2022
Statistieken 2022
Aanlopen:
20*
Ligdagen:
27*
Passagiers:
13.090
Maiden Calls:
7*
Gem. lengte:
181m
Verschll. schepen:
15*
Home Terug
Free counters!
Bolette
Fred. Olsen Cruise Lines
Bekijk de fotogallerij van dit schip
MS Bolette van Fred. Olsen Cruise Lines opende op 22 maart het cruiseseizoen van 2022. Het schip had de eer om de nieuwe cruiseterminal in Het Steen in gebruik te nemen. In 2021 werd het cruiseponton aan het Noorderterras al officieel in gebruik genomen. Met meer dan 1300 passagiers is het het grootste cruiseschip dat in 2022 naar Antwerpen komt. Dit schip lag in Antwerpen op 22 en 23 maart 2022.
Bolette in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
Volg ons op sociale media
©Sebastiaan Peeters
HANSEATIC spirit
Hapag-Lloyd Cruises
Bekijk de fotogallerij van dit schip
MS HANSEATIC Spirit, het nieuwste expeditiecruiseschip van de Duitse rederij Hapag-Lloyd Cruises kwam in 2022 voor de eerste keer naar Antwerpen. Eind 2019 mochten we haar zusterschip HANSEATIC inspiration ontvangen in de stad. Dat schip startte toen haar maiden voyage vanuit Antwerpen. Dit schip lag in Antwerpen op 8 april 2022.
HANSEATIC spirit in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
Spirit of Discovery
Saga Cruises
Bekijk de fotogallerij van dit schip
MS Spirit of Discovery van de Engelse rederij Saga Cruises kwam op Paasmaandag met veel bekijks aan in de Antwerpse binnenstad. Het was de eerste keer dat het 236 meter lange cruiseschip naar de Scheldestad kwam. Normaalgezien had het schip al in december 2020 in Antwerpen gelegen maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Het schip kan net geen 1000 passagiers aan boord nemen. Dit schip lag in Antwerpen op 18 & 19 april 2022.
Spirit of Discovery in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
Le Champlain
Ponant
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Le Champlain is één van zes identieke expeditiecruiseschepen die gebouwd werden voor de Franse cruiserederij Ponant. De kleine luxecruiseschepen kunnen 180 passagiers aan boord nemen en zijn zo gebouwd dat ze ook als ijsbreker ingezet kunnen worden om cruises aan de polen te maken. Le Champlain is het derde zusterschip van de serie dat Antwerpen bezoekt. Dit schip lag in Antwerpen op 26 april 2022.
Le Champlain in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
Europa 2
Hapag-Lloyd Cruises
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Dit jaar meerde de Europa 2, het beste cruiseschip ter wereld volgens de Berlitz Cruise Guide, opnieuw aan in Antwerpen. Het schip heeft een lengte van 225 meter en kan 516 passagiers vervoeren. Het schip werd in 2013 gebouwd bij de Franse scheepswerf STX Europe in Saint-Nazaire. Dit schip lag in Antwerpen op 27 & 28 april 2022.
Europa 2 in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
Deutschland
Phoenix Reisen
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Na 8 jaar kwam MS Deutschland nog eens naar Antwerpen. Het klassieke schip vaart momenteel voor de Duitse rederij Phoenix Reisen. Elk jaar in het najaar neemt ‘Semester at Sea’ het schip over om het te gebruiken als drijvende universiteit. Het interieur van het schip weerspiegeld een Grand Hotel uit de jaren 30. Het was de eerste keer dat het schip voor Phoenix Reisen naar Antwerpen kwam. Dit schip lag in Antwerpen op 29 april 2022.
Deutschland in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
World Voyager
Nicko Cruises
Bekijk de fotogallerij van dit schip
MS World Voyager is het allereerste zeecruiseschip van Nicko Cruises dat Antwerpen bezoekt. De aanloop werd ook pas in april aangekondigd. Door de coronamaatregelen vaart het schip slechts op halve capaciteit en zijn er maar 109 passagiers aan boord. Het schip heeft een lengte van 126 meter kan kan op volle capaciteit 200 passagiers aan boord nemen. Dit schip lag in Antwerpen op 14 mei 2022.
Deutschland in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters
Europa
Hapag-Lloyd Cruises
Bekijk de fotogallerij van dit schip
MS Europa van Hapag-Lloyd Cruises is volgens de Berlitz Cruise Guide het meest luxueze cruiseschip ter wereld. Het was in 2021 ook het allereerste zeecruiseschip dat aanmeerde aan het nieuwe cruiseponton aan het Noorderterras. Dit schip lag in Antwerpen op 4 & 5 juni 2022.
Europa in Antwerpen - ©Dany Van Praet
National Geogrpahic Explorer
Lindblad Expedition / National Geographic
Bekijk de fotogallerij van dit schip
Het expeditiecruiseschip National Geographic Explorer lag dit jaar opnieuw in Antwerpen. Het schip heeft een lengte van 112 meter en kan 148 passagiers aan boord nemen. In 1982 werd het schip gebouwd als MS Midnatsol voor de Noorse rederij Hurtigruten. Oorspronkelijk was het schip achteraan open. Later werd het ook achteraan uitgebouwd. Dit schip lag in Antwerpen op 12 juni 2022.
National Geographic Explorer in Antwerpen - ©Marc Peeters
Sea Cloud Spirit
Sea Cloud Cruises
Bekijk de fotogallerij van dit schip
De driemaster lag in juni voor de eerste keer in Antwerpen. MS Sea Cloud Spirit is het nieuwste schip van de Duitse rederij Sea Cloud Cruises. De driemaster heeft plaats voor 136 passagiers en 85 bemanningsleden. Op het hoogste punt heeft het schip een hogte van 57,7 meter. Alle zeilen samen hebben een oppervlakte van 4100m². Dit schip lag in Antwerpen op 14 juni 2022.
Sea Cloud Spirit in Antwerpen - ©Sebastiaan Peeters